Outlook (Windows) > E-mailberichten verplaatsen van mailserver naar een lokale map

Via een e-mailprogramma zoals Thunderbird, Outlook of Apple Mail, kun je e-mails die op de mailserver staan, verplaatsen naar een lokale map van het e-mail programma. Door dit te doen maak je ruimte vrij op de mailserver, dat is handig als je mailbox (bijna) vol is.

Je doet dit in 2 stappen:

 1. Lokaal (.pst) data bestand aanmaken en lokale map aanmaken
 2. E-mailberichten verplaatsen van de mailserver naar de lokale map.

1. Lokaal (.pst) data bestand aanmaken en lokale map aanmaken

 1. Klik linksboven op Dropdown icon naast "Nieuwe e-mail" gevolgd door "Meer items" en kies dan "Outlook-gegevensbestand...".
 2. het Windows-verkenner scherm wordt geopend in de standaard locatie "Mijn documenten > Outlook-bestanden", deze locatie is op zich prima.
 3. Vul achter "Bestandsnaam" in "Windows-verkenner" een naam in, bijvoorbeeld: "Lokale berichten" en klik vervolgens op de knop "OK".
 4. Aan de linkerkant verschijnt in vet gedrukte tekst de naam van het data bestand dat je hebt aangemaakt. deze is standaard ingeklapt ( te herkennen aan ">" dat ervoor staat. Als je hierop klikt wordt de map uitgevouwen en zie je hierin standaard twee mappen staan, namelijk "Verwijderde items" en "Zoekmappen".
 5. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het data bestand en selecteer "Nieuwe map..". Vul een naam in (bijvoorbeeld:"bewaren) en druk op de enter-toets van je toetsenbord. Je zit dan direct de zojuist aangemaakt map tussen de mappen zoals genoemd bij stap 4 hierboven.

2. E-mailberichten verplaatsten van de mailserver naar de lokale map

 1. Ga in 'Outlook' naar de map waarin de berichten staan die je wilt verplaatsen.
 2. Selecteer de berichten die je wilt verplaatsen, houdt hiervoor de "CTRL-toets" ingedrukt op je toetsenbord terwijl je met de muis de e-mails selecteert, tot je alle gewenste e-mail hebt geselecteerd.
 3. Klik nu op een geselecteerd bericht en houdt je muisknop ingedrukt. Sleep de berichten naar de aangemaakte map die je hiervoor hebt aangemaakt.
 4. De berichten worden direct verplaatst.

Hieronder een video waarin je ziet hoe je dit doet:

Een moment...